Krokiety kebab

Wyrób garmażeryjny.

Produkt ręcznie robiony. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto, w które zawinięto świeże warzywa oraz mięso delikatnie skąpane w sosie. Zawartość farszu 20%. Wystarczy odgrzać kilka minut w piekarniku bądź na patelni.

Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, mleko w proszku odtłuszczone, białko jaj w proszku (białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier. Farsz: kapusta pekińska, 21% mięso z kurczaka w przyprawach (mięso z kurczaka (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 105 g mięsa z kurczaka), sól, przyprawy, glukoza, hydrolizat białka sojowego, maltodekstryna), ogórek konserwowy (ogórek, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy i zioła (zawierają gorczycę)), pomidor, majonez (olej rzepakowy, woda, cukier, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), ocet spirytusowy, żółtko jaj w proszku, sól, substancje zagęszczające: acetylowany adypinian diskrobiowy, guma ksantanowa, guma guar; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, kwas askorbinowy, kwas winowy L(+); substancje konserwująca: benzoesan sodu, sorbinian potasu), cebula czerwona, czosnek granulowany, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Panier: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar. Zawartość farszu 20%.