Krokiety z kapustą i grzybami

Wyrób garmażeryjny.

Produkt ręcznie robiony. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto z tradycyjnym farszem z kapusty i grzybów. Zawartośc farszu 25%. Idealne na wigilijny stół. Wystarczy odgrzać kilka minut w piekarniku bądź na patelni. Produkt wegetariański.

Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, mleko w proszku odtłuszczone, białko jaj
w proszku (białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier.
Farsz: kapusta kiszona 81% (kapusta biała, sól), pieczarki 6,7%, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), olej rzepakowy, cebula, ekstrakt drożdżowy, grzyby leśne 0,9%, sól, cukier, pieprz.
Panier: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawartość farszu: 25%