Krokiety z mięsem

Wyrób garmażeryjny.

Produkt ręcznie robiony. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto, w które zawinięto wyborny, mięsny farsz. Zawartość farszu 25%. Wystarczy odgrzać kilka minut w piekarniku bądź na patelni.

Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, mleko w proszku odtłuszczone, białko jaj
w proszku (białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier.
Farsz: mięso wieprzowe 64%, woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), cebula, przyprawy (zawierają gorczycę), tłuszcz wieprzowy, sól, naturalny aromat.
Panier: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawartość farszu 25%.