![Kuchnia Polki - krokiety z kapustą i grzybami](https://kuchniapolki.pl/wp-content/uploads/2024/02/kuchnia-polki-krokiety-z-kapusta-i-grzybami.jpg)
Krokiety z kapustą i grzybami
![zygzag-czerwony](https://kuchniapolki.pl/wp-content/uploads/2024/02/zygzag-czerwony.png)
Wyrób garmażeryjny.
Produkt ręcznie robiony. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto z tradycyjnym farszem z kapusty i grzybów. Zawartośc farszu 25%. Idealne na wigilijny stół. Wystarczy odgrzać kilka minut w piekarniku bądź na patelni. Produkt wegetariański.
Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, mleko w proszku odtłuszczone, białko jaj
w proszku (białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier.
Farsz: kapusta kiszona 81% (kapusta biała, sól), pieczarki 6,7%, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), olej rzepakowy, cebula, ekstrakt drożdżowy, grzyby leśne 0,9%, sól, cukier, pieprz.
Panier: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawartość farszu: 25%